Veelgestelde vragen

Heb je vragen over onze software? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Brainstormen

Ja, de gegevens worden automatisch opgeslagen. Let op: risico's die in een brainstorm staan worden niet gelijk vertoond in het risicoregister. Hiervoor dien je eerst de brainstorm af te sluiten via de blauwe button rechtsboven in het scherm.

Screenshot uit de software met aanwijzingen hoe een brainstorm helemaal afgesloten wordt

De brainstorm blijft open staan zolang je deze niet afsluit, daar zit geen tijdslimiet aan. Als facilitator ontvang je automatisch een e-mail wanneer je een brainstormsessie start. Door op de knop "Hervat brainstorm" te klikken, ga je terug naar de brainstorm.

Als de facilitator besluit om de brainstorm open te houden, dienen deelnemers bij het inloggen hun e-mailadres in te vullen om later opnieuw te kunnen deelnemen. Zij ontvangen dan dezelfde e-mail waarmee ze terug kunnen naar de brainstorm.

De brainstorm kan alleen helemaal afgesloten worden door de facilitator, via de blauwe knop rechtsboven in het brainstormscherm.

Foto van de app met uitleg over het bewaren en sluit van de brainstorm

Op dit moment is het alleen mogelijk om een rasterachtergrond aan- of uit te zetten. De optie om dit te doen vind je linksboven in het brainstormscherm.

Screenshot uit de app met uitleg over achtergronden bij de brainstorm

Ja, dit is mogelijk in de brainstormmodus Vrij plaatsen aan.

Let op: dit kan alleen bij risico's die ingebracht zijn in de brainstorm, dus niet met bestaande risico's die zijn meegenomen in de brainstorm.

Om dit te doen sleep je een risico bovenop een ander risico in de brainstormcanvas. Met een highlight wordt aangegeven dat je de risico's gaat samenvoegen. Laat hierna het risico los, zodat je wordt geleid naar het risicobewerktabblad. Hier kan je de risico-omschrijving, -oorzaken, -gevolgen en -maatregelen verder aanpassen.

Foto uit de brainstormmodule over het samenvoegen van risico's

Nee, dat is niet nodig. Deelnemers kunnen meedoen door de QR-code te scannen of de link te gebruiken die in de brainstormsessie is te vinden. Als deelnemers hierbij hun e-mailadres invullen, kunnen ze later nog terugkomen in de brainstorm.

Ja, dit is mogelijk. Selecteer bij het opstarten van de brainstorm onder het tabblad Risico's op de gewenste risico's.

Screenshot van de software met uitleg over het meenemen van risico's in een brainstorm

Dit doe je door bij het starten van de brainstorm de optie Vrij plaatsen inschakelen. Je kunt ervoor kiezen dat dit alleen door de facilitator gedaan kan worden, of ook door deelnemers.

Foto uit de software met uitleg over de opties bij het starten van een brainstorm

In de eerste plaats is de brainstormsessie bedoeld om na te denken over nieuwe risico's en niet om bestaande risico's te bewerken. Het is wel mogelijk om de bestaande risico's aan te vullen met oorzaken, gevolgen en maatregelen. We bieden de optie om bestaande risico's in een brainstormsessie op te nemen om dubbele risico's te vermijden. Voor het aanpassen van bestaande risico's adviseren we om dit te doen in het risicodossier, waar ook alle gegevens beschikbaar zijn zoals kwantificering. Op deze manier worden bestaande risico's niet per ongeluk aangepast of verwijderd in een brainstorm.

Door op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met de opslag van cookies op je apparaat voor het verbeteren van de website, analyse van gebruik en marketing-doeleinden. Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.

Weigeren
Accepteren